Läs artikel i Kulturtidskriften Zenit


Glädjen att skapa!

Å , vad jag tycker om att MÅLA!
Särskilt på våren och sommaren ute i det fria!
Då målar jag trädstammar och vitsippsbackar, stora magnolianäckrosor, varmt röda jättevallmo och blåklockor!

Jag målar det jag tycker om och har omkring mig; min katt, mig själv och mina vänner, när vi sjunger och spelar, lagar mat, diskar och dansar.
Stor hjälp har jag också haft av att måla mina "inre självporträtt", när jag varit arg, glad, lessen, förtvivlad eller orolig.

Det var på 70-talet jag började "finna min egen form" som målare. Jag fick ett direktuttryck för mina känslor och stämningar. Ja, jag vill faktiskt påstå, att mitt måleri räddade mitt liv!

Många av dessa målningar visade jag på min utställning "HÄR ÄR JAG!" inre självporträtt från 30 år, på Galleri Majnabbe i Göteborg 2003, då jag fyllde 60 år.

Till kvinnoutställningen "MODERSKAP, MODERSMYT, MÄNSKOSKAP" på konsthallen i Göteborg -79 gjorde jag "fruktbarhetsgudinnan Amanda", en nästan 3 meter hög skulptur i hönsnät och papier maché, tyger och garner.
På sina starka armar lyfter hon en färgskimrande regnbåge, medans hon fullständigt självklart breder ut sig i all sin prakt.
Skulle någon vara oförskämd nog - och det har hänt - att tycka att hon tar alldeles FÖR STOR plats, har FÖR STORA fötter och FÖR BRED bak, skulle hon bli väldigt förvånad och se'n kasta huv'et bakåt och brista ut i ett befriande och utdraget gapskratt!
Hon stortrivs ju med sig själv och sitt liv! Hon älskar sig själv från topp till tå, precis som hon är! Hon är ju Amanda!
Hon har deltagit i karnevaler och fredskongresser, 8 mars-firande och "Rädda mossen"-kamp, 50-årskalas och midsommarfirande.Särskilt roligt har det varit för Amanda att turnera med utställningen" KONSTFEMINISM" i Sverige under 2005 till 2007.

Till startsidan